-együttműködésen alapuló tevékenységek gyűjteménye

2018. július 6., péntek

2018 5. nap tábor


ide katt a mai nap fotóit megnézhetitek. Több videó is készült.
Első játékunk nagyon nagy egymásra figyelést, összedolgozást, együttműködést kíván a gyerekektől. Először a golyót mindenki magának guritgatta, figyelte, le-fel forgatta a szivacsot. A párhuzamos interakció, építő egymásrautaltság, egyéni felelősség, egyenlő részvétel a fenti linkre kattintva a fotók között egy videón is megfigyelhető.
A 2. játékunk a "varázslós" játék. Aki a varázsló lesz, kacsintással elaltatja a gyerekeket. A gyerekek becsukják a szemüket, én pedig akinek a hátát megsimogatom, az lesz a varázsló. (mindenkit megsimogatok, csak 1 gyereknek a hátát) Bekapcsolom a zenét és indulhat a séta. Közben figyeljük egymást, aki ránk kacsint, le kell feküdnünk a szőnyegre. Ha nem figyelünk egymásra, nem vesszük észre, ki a varázsló. Itt nincs győztes, vagy vesztes, de nagyon jó hangulatú a játék. Nézzétek meg a videót! Kicsit bonyolítottam, amikor 2 gyereknek is megsimogattam a hátát. A végén nagy nevetés volt az "erősebb" varázsló elaltatta a másik varázslót is.

A könyvjelző ötlet forrása, sablonja,  INNEN LETÖLTHETŐ, de itt még találtok sok jó ötletet!
Utolsó napunk is nagyon jó hangulatban telt. Hawai lányoknak és indián fiúknak öltöztünk. Persze kérték a zenét, táncoltunk, játszottunk. Némeczki Mira felejthetetlen szerepjátékot indított el. ezt egy videón is elmeséli a fenti fotók között megtaláljátok. Szívószálból tüzet raktak, osztrigát sütöttek. Az udvaron folytatódott a játék. Készült a hawai házikó, hajóra szálltak... 
Az udvaron sem unatkoztunk...
Kívánok nektek ilyen boldog, mosolygós iskolás éveket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszöntelek! Ha bármi kérdésed, hozzászólásod van, itt megteheted.