-együttműködésen alapuló tevékenységek gyűjteménye

2016. január 11., hétfő

Család-barát programsorozat

2016 január- 2017 május
 A “Családi kuckó” önkormányzatunk sikeres, nyertes pályázati tervében fogalmazódott meg. Örömmel elvállaltam, hisz a kooperatív együttműködésen alapuló módszer hatékonysága a család mint csoport, közösség számára is pozitívan formáló érték. 
Szakmai kihívás, mert számomra is új a helyszín, a résztvevők, tapasztalataimat pedig intézményen kívül is hasznosíthatom. Nehézséget jelenthet, hogy nem mindig ugyanazok a családok „kuckóznak” Így a motivációra még inkább figyelnem kell. Előnye, hogy több család együttműködését ismerem meg a módszer alkalmazásával. 
Fő cél: Partneri kapcsolataink erősítése. (szülő, fenntartó) Szociális kompetenciák fejlesztése a családban. Szerepek elosztása az alkotó munkában.
Elkészült a plakát!

2 megjegyzés:

  1. Nem sokára az első családi kuckó alkotó délután! Kicsit izgulok, 8 család jelentkezett. Vezettem már szülői munkadélutánt, vezettem belső továbbképzést, de családoknak most tartom először, ráadásul kooperatív alkotómunka lesz csoportban. Talán itt a megjegyzésben, majd beszámolok... és töltöm fel a képeket! :)

    VálaszTörlés
  2. Azt gondolom jól sikerült, mindenki tevékenyen részt vett a gyöngyfa készítésén. Kicsik és nagyok kellemes hangulatban töltötték ezt a bő 1 órát. :)

    VálaszTörlés

Köszöntelek! Ha bármi kérdésed, hozzászólásod van, itt megteheted.