-együttműködésen alapuló tevékenységek gyűjteménye

2016. január 11., hétfő

A közös alkotás feltételei...

A kreativitás, nyitottság, rugalmasság jellemzi a tehetségműhelybe járó gyerekeket. Ez a közös alkotás feltétele. Minden tanév októberében beválogatás alapján megalakul a csoport. Kb. 15 fővel 2 csoportban végzem a műhelymunkát. Heti 1 alkalommal a tanév munkaterve alapján. 
Fő cél: tervem eredményes megvalósításával olyan fejlődési szint elérése, mely alkalmassá válik tudásom megosztására szélesebb szakmai körökben. A gyerekek sajátítsák el alkotás során, hogyan viszonyuljanak társaikhoz a jobb munkakapcsolat kialakításának érdekében. Ez a pozitív viszonyulást erősíti, és jelentős mértékben elősegíti a szocializáció fejlődését.
Mesterprogramom első felében: /2016 január -2018 június/ havonta 1 alkalommal a páros kooperatív módszert alkalmazom, melyet később additív feladatokkal valósítok meg. Ez a páros csoport az együttműködés kezdetleges fázisa. Közben megismerem a gyerekek erősségeit, fejlesztendő területeit. Itt még a szerepem nagyobb, többször kell segítenem, hogy a párok megfelelően működjenek. A kooperatív technika alkalmazása során a már ismert kézműves technikákat gyakorolva születik a közös produktum.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszöntelek! Ha bármi kérdésed, hozzászólásod van, itt megteheted.